Novinky.cz : http://www.novinky.cz/vanoce/154553-vanocni-cukrovi-vanocni-pernicky-ozdobi-a-provoni-cely-dum.html
Základní perníkové těsto
600 d hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 200 g medu, 150 g másla, 3 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 3 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, citronovou kůru.
Bílková poleva - 170 - 200 g moučkového cukru ( podle velikosti vejce ) nejméně dvakrát prosátého, 1 bílek ( přecezený ), 1 lžička solamylu, 1 lžička citrové šťávy. Všechno třeme plochou měchačkou až do zbělení polevy ( kolem 20 minut :-)
Prosetou mouku, cukr, koření, sodu a citr.kůru smícháme v míse, přidáme vlažný tekutý med, změklé máslo a vejce. Velmi pečlivě propracujeme, je-li lepivé přidáme hl.mouku. Hotové těsto musí být lesklé a nesmí se drolit. Vložíme do mikr. sáčku alespoň na 24 hodin. Těsto před pečením vyndáme asi hodinu před pečením, aby mělo pokojovou teplotu. Pečeme na 170°C. Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečené necháme několik dní odležet a pak teprve zdobíme bílkovou polevou.
-
-
Perníkové těsto
1 kg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 8 lžic medu, 4 celá vejce, 1 lžička jedlé sody, 4 lžičky perníkového koření.
Vejce s medem a cukrem utřete, přidejte koření a po částech mouku s jedlou sodou. Vypracujte hladké těsto, které nechte v mikrotenovém sáčku odležet do druhého dne ( nebo i déle ). Dvě hodiny před zpracováním nechte při pokojové teplotě povolit.
Těsto před rozvalováním znovu dobře propracujte. Na pomoučeném vále rozválejte 4-5 mm silnou placku, vykrájejte různé tvary, kreré pečte v hodně vyhřáté troubě ( nejlépe na pečícím papíře, nebo pomazaném plechu ), stačí 8 - 10 minut, podle tloušťky a velikosti perníčků.
-
-
Perník na figurky
40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 rovná lžíce jedlé sody, 1 lžíce kakaa, trochu rumu, 2 lžíce perníkového koření
Koření ,jedlou sodu a mouku prosijeme do mísy . Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme na plát o tloušťce 4 - 6 mm a vykrajujeme růžné tvary. Pečeme na pečícím papíru ve středně teplé troubě. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou.
-
-
Výborné perníčky
1000g hladké mouky, 360 g moučkového cukru, 5 vajec, 12 lžic medu, 5 lžic másla, 3 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 2 kypřící prášky do perníku.
Mouku, mouč. cukr, kakao a prášek do perníku smícháme, přidáme med, máslo, rum , vejce a zaděláme hladké a vláčné těsto. Vykrájené perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Perníčky jsou po upečení křehké a výborné.
-
-
Perníkové těsto s ořechy
800 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru,, 100 g mletých ořechů, 10 g sody, 100 g másla, 100 g sádla, 4 vejce, 8 lžic medu, 2 lžíce perníkového koření.
Vše zpracujeme běžným způsobem, stejný je i postup při pečení a zdobení.
Je to recept paní Juliány a perníčky jsou opravdu vynikající, ani jsem je nestihla ozdobit.
-
-
Komentáře
Přehled komentářů
That means you'll perceive some supplemental features and have access to additional channels where you can forward movement visibility, without having to modify nous of some elaborate, manual migration process. https://googlec5.com
נערות ליווי
(נערות ליווי בתל אביב, 17. 6. 2022 10:34)
"I'm extremely pleased to find this web site. I need to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely really liked every part of it and i also have you book-marked to see new information in your website."
https://meo-israily-escort.tk/news/gelerombi
Nice post
(RobertDup2145, 14. 1. 2022 10:19)
"This is the perfect webpage for everyone who wishes to understand this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for many years. Wonderful stuff, just great!"
https://tinyurl.com/ya7kwkol
40 Ways to Lower Your Blood Weight
(AUnwissund, 9. 10. 2018 5:11)
Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-en-pharmacie/
Excelentní prožitek z rybaření s aktivátorem návnady Dynamite
(Beatrix_1997, 6. 7. 2018 11:49)Klikněte na „Objednat“ a vyplňte formulář. Po vyplnění formuláře budete kontaktování pro potvrzení vaší objednávky a po tomto potvrzení vám bude produkt doručen na vaši adresu. Doručení je garantováno. Dynamite kde koupit obdržíte do 2-3 dnů. https://rybydynamit.com/ Žralok je schopen cítit kapku krve na vzdálenost několika kilometrů. Právě tuto schopnost, která je vlastní všem rybám, i když ne tak silně rozvinutou, použili při vytváření Dynamite. Feromony jsou účinné složky aktivátoru. Jeho hlavní rozdíl od mnoha jiných analogů je to, že jeho "vůně" velmi rychle se šíří na skutečně obrovském území a ryby prostě nemůžou ignorovat tento signál.
Vytlačovátka
(Peťa, 19. 11. 2013 10:03)
Hezký den,
chtěla bych se přeptat, zda se dají sehnat vytlačovátka, kterými zdobíte perníčky. Případně prosím o radu, kde bych k nim tedy mohla přijít :). Děkuji předem.
Pěkný web, nádherné fotky! Ať se Vám v "nadcházející pečící sezoně" v kuchyni daří!
Peťa (petra.holcikova@seznam.cz)
Zdobení perníčků
(Hanka, 5. 7. 2014 20:09)
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu.Připravila jsem polevu na perníčky ke zdobení dle vašeho předpisu,ale stále se mi nedařilo zdobit - trubička se stále ucpávala - použila jsem trubičku č.1 a 0.V polevě hrudky nebyly.Dělám něco špatně,ale nevím co.
Jinak jsem použila Váš recept na perníčky a jsou vynikající.Za odpověď Vám předem děkuji a přeji moc a moc krásných věciček.
Re: Zdobení perníčků
(Věra, 7. 7. 2014 21:42)
Dobrý večer paní Hanko, moc ráda bych Vám poradila, ale vůbec nevím jak. Já s touto polevou pracuji mnoho let. Občas se mi také stalo, že se sáček s hrotem ucpal, ale kupuji teď sáčky bez hrotů a práce je mnohem snažší, hlavně se neucpává.
Hodně štěstí. V.
Perníčky
(Routová Hana, 7. 3. 2014 10:24)Aby perníčky byly hezky tmavé po upečení,potírám je vejcem s troškou hnědé potravinářské barvy.
Re: pernicky
(Věra , 24. 11. 2013 18:12)Dobrý večer, myslíte, kdy jsou pečené? Záleží podle velikosti, ale většinou je peču 10-15 minut. V.
Rovné perníčky
(Kateřina, 21. 10. 2013 14:36)Dobrý den, prosím o radu, už třetím rokem budu péct na vánoc chaloupku, ale vždy mám perník po upečení nerovný. Je na to nějaký fígl aby byl povrch rovný bez bublin? Děkuji za odpověď. A máte nádherné perníčky.
Re: Rovné perníčky
(Věra, 21. 10. 2013 21:25)Děkuji :-). Mohu vám jen poradit, větší perníčky před pečením propíchnout jehlou na pár místech. Přeji Vám, aby se chaloupka povedla :-). V.
Re: Re: Rovné perníčky
(Kateřina, 21. 10. 2013 21:49)Děkuji velmi za radu :)a taktéž za přání :)
Perníčky na svatbu
(Jana, 15. 6. 2013 12:52)
Dobrý den, pekla jsem perníčky na svatbu, svatba je za týden, jak mám perníčky skladovat aby byli za týden v pořádku?
Re: Perníčky na svatbu
(Věra, 29. 6. 2013 18:29)Nezlobte se Jano, nebyla jsem na těchto stránkách, tak jsem Vám nestihla odpovědět. V.
Výborné perníčky
(štěpánka, 16. 11. 2010 18:01)
Dobrý den a děkuji za skvělou stránku :)
Letos peču poprvé, a proto sem se rozhodla upéct podle receptu Výborné perníčky. Koupila jsem perníkové koření a jeho 25gramů. Píšete dva sáčky, ale přijde mi toho hodně,koupila jsem vůbec tu správnou ingredienci? Je rozdíl mezi perníkovým kořením a práškem do perníku?
Děkuji Štěpánka
How to fritter away Google
(DavidNomma, 25. 12. 2022 20:39)