Jednoduchý marcipán
26 dkg prosátého moučkového cukru, 15 dkg pol.sušeného mléka, 2 dkg 100% tuku (nastrouhat), 5 dkg světlého medu, mandlové aroma - pár kapek,voda.
Smícháte všechny suroviny, vodu přidávejte pomalu, aby nevzniklo řídké těsto. Do hotového marcipánu můžete přidávat potr.barvivo, nebo kakao. Uchováváme dobře zabalený v lednici nebo v mrazáku. Když se dobře prodělá krásně se z něj modeluje.
Marcipán
20 dkg moučkového cukru, 20 dkg sušeného plnotučného mléka, 2 bílky ( prokapané přes síto )
Zaděláme těsto, musí být pevné , ale ne tuhé. Zahušťujeme mlékem a cukrem ve stejném poměru, nebo ředíme bílkem. Můžeme obarvit potravinářských barvivem. Uchováváme v mikrotenovém sáčku
Marcipán od paní Ireny
10 dkg moučkového cukru(prosátého),10 dkg sušeného mléka, pár kapek mandlové tresti, malá lžička másla, vlažná voda.
Postup: vše dáme dohromady a vodu jen po troškách aby těsto nebylo řídké.Musí mít konzistenci plastelíny.Aby se s ním dalo dobře modelovat.
Pravý marcipán Bernarda
Umlít cca 1/2 kg mandlí a přidat 1/2 kg kr. cukru a pak to asi 1/2 hodiny třít. Uložit na 2-3 dny do chladu a potom to nejlépe prodělat mezi válci na nudle a opět to nechat 2-3 dny odležet. Mnohem lépe se s ním pracuje, protože tak rychle nevysychá. Je náročnější na výrobu.
Komentáře
Přehled komentářů
Prosím o radu, kde lze zakoupit nebo objednat tekuté potravin.barvivo na marcipánové těsto (mandlové těsto)?
děkuji za radu
Zdence
(Věra, 11. 12. 2007 12:35)Děkuju a určitě náplň vyzkouším. Jsem ráda za každý dobrý recept. Krásné vánoce.V.
Náplň do lineckých koleček
(Zdena, 11. 12. 2007 11:33)
Vase stránky nemají chybu.Možná to neznáte.
25 dkg 100% tuku
10-15 kg mletého cukru
7 dkg kakaa
Děláme ve vodní lázni, jako čokoládu.Necháme vychladit a přidáme 2 celá vejce a cca 1 dcl Rumu.Třeme do hladké hmoty.Plníme ozdobnou trubičkou na krémy.Sad Vam bude chutnat.
pohlazení
(Jana, 19. 11. 2007 14:13)Musím napsat, že prohlížet tvé stráky- je jak pohlazení po srdíčku a ne jen po něm.Velká škoda, že se do těch dobrot nejde zakousnout, ale to by zas byla škoda. Tak raději doporučím- at si všichni najdou chvilku a pokochají se pohledem na Tvé krásné umění.Jo zlaté ručičky.A to mám to štěstí, že jsem některé Tvé dobrutky ochutnala a je to prostě božské.Máš nádherné stránky, jen tak dál.Zas se ráda podívám a všem doporučím.Ahojky Jana
marcipanovy potah
(Ludmila, 13. 10. 2007 13:44)Vero moc ti dekuji za odpoved a urcite to vyzkousim.
Marcipánový potah
(Věra, 5. 10. 2007 19:42)Ahoj Ludmilo, když budeš mít dost trpělivosti a zaděláš si víc marcipánu tak se s ním dá dobře potahovat, musí být vláčný a lze do něj přidat bělidlo na marcipán.Dá se také koupit bílá nevlhnoucí hmota na potahování, má velkou výhodu, je krásně bílá na svatební dorty. Stojí kolem 130 kč.
marcipanovy potah
(Ludmila, 2. 10. 2007 13:18)Ahoj chtela bych od nekoho poradit, jak mam udelat marcipanovy potah na svatebni dort.Dekuji
Barvený marcipán
(Věra, 29. 9. 2007 11:51)Ahoj Andreo,já používám na barvení marcipánu gelová potr.barviva a jsem s nima moc spokojená.Dá se také barvit kakaem.V.
barvený marcipán
(Andrea, 27. 9. 2007 22:17)omlouvám se, tady druhý pokus o dotaz: neznáte jiný způsob jak obarvit marcipán než jen potr. barvivy? Děkuji
Marcipánová kočka
(Věra, 26. 9. 2007 7:32)
Ahoj Aneto,omlouvám se, ale zatím nemám dostatek času připravit postup na modelování kočky, ale poradila bych Vám knihu http://knihy.abz.cz/prodej/modelujeme-postavicky-z-plasteliny-hliny-a-moduritu
Pěkný den.V.
Mar
(Věra M., 25. 9. 2007 11:59)Paní Ireno, moc Vám děkuji za recept,přidám ho k ostatním. :-)
Mar
(Irena Solaříková, 22. 9. 2007 14:37)
10 dkg moučkového cukru(prosátého),10 dkg sušeného mléka, pár kapek mandlové tresti, malá lžička másla, vlažná voda.
Postup:Vše dáme dohromedy a vodu jen po troškách aby těsto nebylo řídké.Musí mít konzistenci plastelíny.Aby se sním dalo dobře modelovat.
Marcipánová kočka
(Věra, 17. 9. 2007 11:14)Omlouvám se, že odepisuji až teď, byla jsem na dovolené. Pokud mi to čas dovolí pokusím se něco nafotit.V.
Potravinářské barvy
(Špiková, 26. 3. 2008 8:48)